Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Και πολιτική και πόνος

Πως να μπείς σ' ένα σπίτι, που ο ιδιοκτήτης του να μην καθαρίζει για 35 χρόνια, παρά σπρώχνει τη σκόνη κάτ' απ' το χαλί. Και μόλις το σηκώσεις να βρείς σκουλήκια βρώμες και σάπια πατώματα! Κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Τώρα καθημερινά, ακούς στις ειδήσεις για οργανισμούς ολόκληρους που κακοδιαχειρίζοταν το δημόσιο χρήμα, αλλά - κακά τα ψέμματα - όλοι μας γνωρίζαμε και περιπτώσεις διαφθοράς, αλλά δεν μιλούσαμε - και που να μιλήσεις άλλωστε.

Στη διπλανή μας πόρτα έμενε κάποιος που είχε παρανομήσει με κάποιο τρόπο. Κι' αναρωτιόμαστε, που πήγαν τα λεφτά! Όλοι φάγαμε από την πίττα, απλώς οι πολιτικοί έφαγαν το μεγαλύτερο μέρος

Έχουν δίκιο στο εξωτερικό που μας θεωρούν κλέφτες, ένα ολόκληρο κράτος είχε γίνει συνδικάτο του εγκλήματος.

Τώρα φωνάζουμε, διαμαρτυρόμαστε, και μας φταίνε όσοι ζητούν το κεφάλι μας επί πίνακι.

Φοβάμαι πως αυτή η ιστορία της διαφθοράς, δεν θα έχει τελειωμό. Δυστυχώς.

Οι Βοριάδες στο Αιγαίο, δε λένε να πέσουν και θα μου καταστρέψουν ότι λαχανικό έβαλα. (άσχετο αλλά συγκινητικό, αν σκεφτείς τον κόπο και το χρήμα).

Σε λίγο καιρό, μας βλέπω να φυτεύουμε όπου μπορούμε κι' ότι μπορούμε.

Και μιάς και θα μας έχουν κόψει τη ρεμούλα, μάλλον θα φυτεύουμε τίποτα "περίεργα", για να προμηθεύουμε "μεγάλους" οίκους του εξωτερικού, για να επιβιώσουμε.

Και ένα ερώτημα. " Άραγε, αν χαρακτηρίζοταν, νομικά, ο χρηματισμός σαν εκβιασμός - είναι ένα τέτοιο είδος άλλωστε - και επιβραβεύοταν με ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όσοι κατήγγειλαν και στη συνέχεια βοηθούσαν την αστυνομία να συλληφθούν οι ένοχοι, τι θα γινόταν;"

Μήπως και οι παρανομούντες χρηματιζόμενοι αλλά και οι έχοντες την πρόθεση για αυθαιρεσία, αποθαρρύνοταν;

Άλλωστε ποιός θα ξεκινούσε να αυθαιρετήσει, αν γνώριζε πως ο αρμόδιος φορέας, από τον φόβο του, θα γινόταν ποιό τυπικός, στον έλεγχό του;

Αυτά τα του ξημερώματος. Ολόκληρη τη νύχτα σκέφτομαι τα ίδια και τα ίδια, όπως κάθε Έλληνας φαντάζομαι.

Άντε και καλό Σαββατοκύριακο, παρέα με τους καρχαρίες της ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου