Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αν οι πολίτες γίνουν τα θύματα της "αντίδρασης", τότε...

Φοβερή αντίσταση στο κατεστημένο, μόλις σκοτώσαμε έναν πολίτη.
Και η αλητεία, η αστοχία, η καπήλευση και προβοκάτσια των ιδανικών, συνεχίζεται.
Όχι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί, πως τέτοιου τύπου ενέργειες, έχουν σχέση με την αναρχία.
Αυτό είναι ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ, η σκαιά αποσταθεροποίηση των θεσμών της δημοκρατίας, έστω κι' αν οι τελευταίοι υπολειτουργούν.
Ο λαός με την σωστή και μόνον χρήση της ψήφου του μπορεί να βρεί την λύση, έστω - ακόμη - κι αν χρειαστεί να κατέβει στούς δρόμους και να καταλύσει ότι μπορεί να είναι σάπιο. Μόνον ο Δήμος έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό.
Το σώμα του λαού είναι το κράτος και σε καμία περίπτωση, η δύναμη αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μεμονωμένα άτομα.
Εκτός κι' αν ανήκουν σε κάποιους σκοτεινούς και περίεργους κύκλους.
Παλαιότερα λεγόταν ξένος δάκτυλος και σκοπό είχε την χειραγώγηση κρατών με σπουδαία γεωπολιτική θέση.
Μήπως δεν έχει αλλάξει όνομα και τώρα;
Ίσως και να είναι ένα σύμφυρμα με τον φημισμένο Αγγλοσαξωνικό πουριτανισμό, που σημερινή του έκφραση είναι η "τρομοκρατία",και προσπαθεί να διεισδύσει και να διασπείρει τον φόβο και σε πολύ διαφορετικές κοινωνίες;
Δεν είναι, φυσικά, το μεμονωμένο περιστατικό, που μπορεί να ενεργοποιήσει αυτού του τύπου τους μηχανισμούς, αλλά πολλές οι ψηφίδες και οι καιροί περίεργοι.

"Θέλει Αρετήν και Τόλμη η Ελευθερία", έλεγε ο Ρήγας Φεραίος, καλό είναι να το έχουμε στα υπ' όψιν πριν να χρησθούμε εθνοσωτήρες με κάθε τρόπο.

2 σχόλια:

  1. Περίεργοι οι καιροί...Ειδικά όταν όλες οι υποθέσεις αφαίρεσης της ζωής κάποιων συμπολιτών μας μπαίνουν στιβάζονται συνήθως σε ένα αρχείο δίχως ποτέ να βρίσκονται οι ένοχοι, δίχως ποτέ να ονοματίζονται. Και από δίπλα τους όλοι αυτοί που με ευκολία ξεστομίζουν τη λέξη : "είναι οι τρομοκράτες υπεύθυνοι για το φονικό, το σημερινό, το χθεσινό, το αυριανό...."
    "Τρομοκράτες"τους αποκαλούν. ΟΚ μα όνομα δεν έχουν? Κατατάσσονται σε μια αόρατη τρομοκρατική οργάνωση την οποία οι επισημες αρχές αρκούνται στο να περιγράφουν.....
    Προκοπή έτσι δεν γίνεται σε έναν τόπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο συμφωνώ dyosmaraki, πόσο δίκιο έχεις!
    Τόσο μικρές ζωές που ζούμε και πως τις φτιάξαμε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή