Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Δύσκολο πράγμα η θάλασσα

Μου έστειλαν αυτές τις φωτογραφίες με mail. Γνωρίζω στα σίγουρα πως δεν είναι προϊόν photoshop και τις ανεβάζω στον ιστό.
Στα σίγουρα η θάλασσα, δεν είναι κάτι εύκολο και τώρα υπάρχουν πολλά βοηθήματα για τους ναυτικούς, όσον αφορά τα όργανα ναυσιπλοοίας, και πιο ασφαλή καράβια, όπως αναφέρουν οι παλιότεροι.
Σκέφτομαι πως, σε κάποιους χρόνους μακρινούς, τα καράβια ήταν ξύλινα, όργανα δεν υπήρχαν πλην μιας πυξίδας, κινητήρια δύναμη τα πανιά, το θαλασσινό ταξίδι ήταν μία περιπέτεια, μεγάλη.
Κι' όμως ο άνθρωπος το τόλμησε, με καρυδότσουφλα, έφυγε, μπήκε στην περιπέτεια και "νίκησε".
Νίκησε τρόπος του λέγειν, αφού δεν γνωρίζουμε, τελικώς, όλες οι περιπέτειες του είδους μας, σε ποιό βαθμό εμπεριείχαν την εξέλιξη και σε ποιό την καταστροφή.
Το μέλλον θα δείξει, προς το παρόν η εικόνα του ανθρώπινου είδους μοιάζει με τυχοδιώκτη. Σε μεγάλο βαθμό.


Πατώντας τις εικόνες με το ποντίκι, τις μεγενθύνετε

2 σχόλια:

  1. Η θάλασσα η πλανεύτρα είναι στο αίμα μας, αναπόσπαστο στοιχείο του χαρακτήρα μας.
    Στους χρόνους τους μακρινούς ο άνθρωπος πάλευε για την επιβίωσή του, ίσως για αυτό να πολεμούσε να κατακτήσει τον κόσμο, από περιέργεια αλλά και από ανάγκη.
    Στις μέρες μας αυτή η αρχέγονη εσωτερική δύναμη αρχίζει να γίνεται όλο και πιο μαλθακή. Αραγε θα σβήσει η θα εξακολουθήσει να αποτελέι το κίνητρο για νέες περιπέτειες?
    Ο καιρός πιστεύω θα δείξει...

    ΥΓ.Γιατί δεν εμφανίζονται οι φωτογραφίες σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι συμφωνώ μαζί σου, σχετικά με το τότε και το τώρα.
    Ο μόνος μου προβληματισμός, είναι, πως ενώ ξεκινήσαμε, αναζητώντας την επιβίωση, καταλήγουμε σε μία άσκοπη εξάντληση φυσικών πόρων. Μοιάζουμε, δηλαδή, σαν κακομαθημένα παιδιά, που συνειδητοποιώντας τον περιορισμό, προσπαθουν να διαλύσουν τα πάντα γύρω τους, από αντίδραση και μόνο.
    Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή