Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Για να μην ξεχνιώμαστε

Νέα ανάρτηση, μετά πολλούς μήνες και με "δανεικό" internet.
Δεν γίνεται, δεν πάει, να πρέπει να κάνεις 8 km και να πληρώσεις 4 την ώρα για να έχεις το προνόμιο να γράψεις δυό κουβέντες στο blog σου.
Μέσα σ' όλα, είναι και αυτό η Ελλάδα. Όσοι αποφασίζουμε να ζήσουμε στην επαρχία πρέπει ν' απαρνηθούμε την νέα τεχνολογία και να στρέψουμε το βλέμμα στον προηγούμενο αιώνα.
Τώρα κάτι συζητούν για σύνδεση με internet, γρήγορες συνδέσεις, αλλά μόνον ο ΟΤΕ προς το παρόν και με τις γνωστές, σε όλους, τιμολόγήσεις.
Για να δούμε τι θα συμβεί.
Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς.
Όσοι ανέβηκαν κατά καιρούς στην εξουσία, με την κακοδιαχείρηση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος (όχι δεν συζητούμε για κλοπή, άλλωστε όλοι γνωρίζουμε πως δεν υπάρχουν τέτοιες αποδείξεις για τους πολιτικούς που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα ), απολαμβάνουν ασυλίας για την ανικανότητά τους και ο Ελληνικός λαός, για μία ακόμη φορά, καλείται να πληρώσει το τίμημα.
Εκείνο, όμως που μου τη δίνει στα νεύρα, είναι το θράσος που έχουν. Για παράδειγμα, ο κος Καραμανλής, τολμάει να βγαίνει, ακόμη και να μιλάει - έστω και στο συνέδριο της Ν.Δ. - η κα. Μπακογιάννη αλλά και όλοι οι υποψήφιοι που θέλουν " μια δυνατή παράταξη, αντιπολίτευση".
Νομίζω, πως στις περιπτώσεις εμφανούς ανικανότητας, καλό είναι να εξαφανίζεσαι παρά να ζητάς και τα ρέστα από πάνω.
Αλλά και για το ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ευθύνες, για τα είκοσι χρόνια που βρέθηκε την εξουσία και τα οικονομικά πακέτα που κατέφθαναν στη χώρα με στόχο να την κάνουν να σταθεί ισάξια με τις υπόλοιπες της Ε.Ε.
Πο πήγαν τόσα λεφτά; Άγνωστο.
Αλλά κατά τα άλλα, τώρα, ξεκινούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων και οι Βρυξέλλες είναι κακές που ζητούν τα ρέστα.
Που βρισκόσουν Χαμένε ψηφοφόρε τόσα χρόνια; Που είχες το μυαλό σου; Να πάρεις καινούριο, γυαλιστερό αμάξι, σπίτι - μεζονέτα, ταξίδι με ταξιδοδάνειο και πολλά άλλα.
Με τι έσοδα; Ούτε που το σκέφτηκες βέβαια, σημασία είχε να τονώσεις την Ελληνοβλαχιά σου, να αισθανθείς ανώτερος του γείτονα, ανώτερος του μετανάστη, ανώτερος του Ευρωπαίου, άλλωστε όλοι ξερουμε την υπεροχή της Ελληνικής φυλής -όταν οι Ευρωπαίοι τρώγαν βελανίδια...
Φάε τώρα τις επιλογές σου, τόσων χρόνων - αφού δεν σκέφτηκες πως υπάρχουν και άλλα κόμματα μέσα στη βουλή - και υπόμενε το τέλος.
Αλλάζω, ελαφρώς, θέμα.
Πολύ καλός ο κος, Λαζόπουλος, με Αριστοφανική αντίληψη για το θέατρο και ο μόνος, άλλωστε, που κάνει δοβαρή αντιπολίτευση, αλλά και ενημέρωση.
Ειρωνεία, ε! Ανοίγωντας την τηλεόραση για να δεις ειδήσεις, σου κόβεται το αίμα - από τη μαλακία - αλλά ενημέρωση δεν έχεις.
Ακούς, μεταξύ των διαφημίσεων, και το τραγουδάκι ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, για ένα παλιοσάλαμο του κερατά - μια ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση, "θα κάνω ότι θες, φτάνει το παριζάκι μου να είναι τάδε".
Άμοιρε εργαζόμενε, σε λίγο τέτοια τραγούδια θα λες στον εργοδότη σου - Αφεντικό σου, γιατί τέτοιο θα είναι πλέον. Αν υποθέσουμε, ό,τι θα υπάρχουν ακόμη εργοδότες - τουλάχιστον Έλληνες.
Προς το παρόν παρακολουθείς, φέρελπι νέε - α, καινούργιου τύπου τηλεριάλιτι, να προβάλουν ξανά τις αυθεντίες - επιτροπές, στις οποίες πρέπει να ικανοποιείς τη διαστοφή κάθε βλαμμένου προκειμένου να ακολουθήσεις μια αξιοπρεπή καριέρα, μοντάλου - τραγουδιστή - πιπαδόρου - ζιγκολό, στην υπόλοιπη ζωή σου.
Αυτό κι' αν είναι πρότυπο, αλλά μην θαρρείς, πως πάνε πίσω και τα "σοβαρά" ιδρύματα, βλέπε πανεπιστήμια πολυτεχνεία.
Ακόμη και σ' αυτά οι... Αυθέντες επικρατούν. Πρέπει να δώσεις αίμα για να προχωρήσεις και να σε κρίνουν ευνοϊκά
Αλοίμονο, πως τυποποιήσαμε έτσι τη ζωή μας.
Αγωνιστήκε, η ανθρωπότητα, να ξεφύγει από το αφελές της ύπαρξής της, και τώρα που το κατάφερε ανακάλυψε πως ό,τι έχασε ήταν η Αθωώτητά της.
Τώρα μας απέμεινε μόνον η καταστροφή.
Αυτά! μετά τόσον καιρό και ποιός ξέρει πότε θα υπάρξει η επόμενη ανάρτηση.